Nerds ontmoeten nerds tijdens Nerdcafé

Even een nieuw projectje promoten. Op woensdag 21 januari is de eerste editie van Nerdcafé, om 20.00 uur in Museum De Wieger in Deurne. Voor sommigen is de term nerd een belediging, voor mij is het een geuzennaam voor mensen die, net als ik, verzot zijn op alles wat knopjes, een beeldscherm of een chip heeft. Het idee voor Nerdcafé is ontstaan omdat er volgens mij veel meer nerds in Deurne en omgeving wonen en ik die graag eens de hand wil schudden.

Hier het persbericht:

3D-ontwerpen en serious games bij eerste Nerdcafé

Liefhebbers van games, techniek en computers kunnen woensdag 21 januari terecht in Museum De Wieger in Deurne voor de eerste editie van Nerdcafé. Tijdens Nerdcafé 1 zijn er onder andere presentaties over 3d-visualisaties en serious games.

De allereerste spreker van de allereerste Nerdcafé is er meteen eentje van wereldfaam. Jochem Aarts uit Deurne kan van zo’n beetje alles een 3d-visualisatie maken, die niet meer van echt is te onderscheiden. Zijn visualisatie Abandoned Bel Air bezorgde hem diverse prijzen en verscheen in 3d-magazines van over de hele wereld. Met zijn bedrijf Realizm Creative Studio werkt hij voor diverse binnen- en buitenlandse opdrachtgevers en maakt hij visualisaties voor onder andere reclames en productpresentaties. Tijdens Nerdcafé 1 laat Jochem zien hoe hij te werk gaat en laat hij zien wat voor prachtige dingen dat oplevert. De foto hierboven is een visual die Jochem maakte voor Audi.

Voor Roy van Bussel uit Helenaveen is leren uit een studieboek niet meer van deze tijd. Voor kenniscentrum Kenteq ontwikkelde hij daarom een game voor leerlingen die in de mechatronica aan de slag willen. In Craft krijgen spelers de opdracht om een eigen achtbaan te bouwen. Tijdens het bouwen leren ze alles over frezen, draaien en alle andere dingen die bij het bouwen van een achtbaan komen kijken. Ze werken in een virtuele werkplaats met gereedschappen die ze later ook in het echt gaan gebruiken. Tijdens het werk zijn credits te verdienen die nodig zijn voor het ultieme doel: een rit in de eigen achtbaan met de virtual reality-bril Oculus Rift. Roy vertelt tijdens Nerdcafé niet alleen hoe de game tot stand is gekomen, maar biedt je ook de kans om een stukje achtbaan te bouwen of zelf met de Oculus Rift op je hoofd een duizelingwekkende rit te maken.

Nerdcafé 1 vindt plaats op woensdag 21 januari om 20.00 uur in Museum De Wieger, Oude Liesselseweg 29 in Deurne. De toegang is gratis. Meer informatie over Nerdcafé is te vinden op www.nerdcafe.nl.